Kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem

  • 4 porcje | 38 min.
Popularna

kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem

nazywana jest w krajach anglosaskich BLT. My mamy dla ciebie pomysł na podobną kanapkę, ale w swojskim wydaniu, z rzodkiewkami oraz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY w wygodnej plastikowej butelce. Dzięki nowemu opakowaniu możesz wyciskać majonez wzdłuż kanapki, nakładać zygzakiem lub aplikować w kratkę – jak fantazja podpowie! Sprawdź ten przepis – koniecznie z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY w nowej praktycznej butelce!

Składniki

4 Sztuki Bułka typu ciabatta
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY w butelce
10 plastry Boczek pieczony
10 Sztuki Rzodkiewka
1 Sztuka Pomidor
1 Trochę Mix sałat
1 porcja Masło lub oliwa

Sposób przygotowania

  1. 1

    Ciabatty przekrój na pół i posmaruj masłem (ciabatty z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż staną się lekko rumiane).

  2. 2

    Boczek w kawałku lub już pokrojony w plastry obsmaż na patelni, aż będzie rumiany.

  3. 3

    Na obu częściach bułki rozsmaruj wyciśnięty z butelki Majonez Dekoracyjny WINIARY. Na dolnej połowie każdej ciabatty układaj kolejno: plastry obsmażonego boczku, plastry pomidora, rzodkiewki i sałatę. Dla wykończenia dodaj jeszcze Majonez Dekoracyjny WINIARY i przykryj całość wierzchnią częścią ciabatty.

  4. 4

    Aby rzodkiewki zyskały ciekawy słodko-kwaśny smak, możesz je w łatwy sposób zamarynować. Weź 1 łyżkę octu, 3 łyżki wody oraz płaską łyżkę cukru i dokładnie wymieszaj. W powstałą marynatę wrzuć rzodkiewki i pozostaw na 15 min.