Kanapka małego urwisa

  • 2 porcje | 18 min.

Kanapka małego urwisa

to doskonały pomysł na przekąskę w ciągu dnia. Dzieci pokochają jej smak! Zabawne i pyszne kanapki błyskawicznie poprawią nastrój małego łakomczucha i dostarczą porcję energii na dalsze psoty. Klasyczny zestaw składników – szynka, pomidor, żółty ser i sałata – idealnie komponuje się z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Uwaga! Te kanapki znikają w mgnieniu oka – warto od razu przygotować więcej!

Składniki

2 plastry Chleb tostowy
2 Liście Sałata
1 plaster Szynka wiejska chuda
1 1/2 plaster Ser żółty
1 plaster Pomidor
1 Łyżka Majonez Dekoracyjny Winiary
4 plastry Ogórek
1 Trochę Ulubione kiełki
2 Sztuki Borówki

Sposób przygotowania

  1. 1

    Kromkę pieczywa tostowego posmaruj majonezem.

  2. 2

    Ułóż na niej sałatę, szynkę i plaster sera.

  3. 3

    Przekrój kanapkę na pół po skosie.

  4. 4

    Plasterek pomidora przekrój na pół, a każdą połówkę układaj na szynce tak, aby wystawała w dolnej części kanapki, skórką na zewnątrz.

  5. 5

    Następnie pokrój pozostałe pół plasterka sera na paseczki i ułóż je jak ząbki na plasterkach pomidora.

  6. 6

    Drugą kromkę chleba posmaruj majonezem i także przekrój po skosie na pół.

  7. 7

    Przykryj przygotowane wcześniej kanapeczki tak, by powstały dwa trójkąty.

  8. 8

    Każdą kanapeczkę udekoruj na wierzchu dwoma plasterkami ogórka, na których układaj borówki przekrojone na pół – to będą oczka.

  9. 9

    Na koniec ułóż czuprynkę z porcji kiełków.