Kanapka małego urwisa
- 2 porcje | 18 min.
Kanapka małego urwisa
to doskonały pomysł na przekąskę w ciągu dnia. Dzieci pokochają jej smak! Zabawne i pyszne kanapki błyskawicznie poprawią nastrój małego łakomczucha i dostarczą porcję energii na dalsze psoty. Klasyczny zestaw składników – szynka, pomidor, żółty ser i sałata – idealnie komponuje się z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Uwaga! Te kanapki znikają w mgnieniu oka – warto od razu przygotować więcej!Składniki
2 plastry Chleb tostowy
2 Liście Sałata
1 plaster Szynka wiejska chuda
1 1/2 plaster Ser żółty
1 plaster Pomidor
1 Łyżka Majonez Dekoracyjny Winiary
4 plastry Ogórek
1 Trochę Ulubione kiełki
2 Sztuki Borówki
Sposób przygotowania
-
1
Kromkę pieczywa tostowego posmaruj majonezem.
-
2
Ułóż na niej sałatę, szynkę i plaster sera.
-
3
Przekrój kanapkę na pół po skosie.
-
4
Plasterek pomidora przekrój na pół, a każdą połówkę układaj na szynce tak, aby wystawała w dolnej części kanapki, skórką na zewnątrz.
-
5
Następnie pokrój pozostałe pół plasterka sera na paseczki i ułóż je jak ząbki na plasterkach pomidora.
-
6
Drugą kromkę chleba posmaruj majonezem i także przekrój po skosie na pół.
-
7
Przykryj przygotowane wcześniej kanapeczki tak, by powstały dwa trójkąty.
-
8
Każdą kanapeczkę udekoruj na wierzchu dwoma plasterkami ogórka, na których układaj borówki przekrojone na pół – to będą oczka.
-
9
Na koniec ułóż czuprynkę z porcji kiełków.