Kanapka z pastą z wędzonej makreli

  • 4 Porcje | 20 min.

Składniki

1 Sztuka Wędzona makrela
2 plastry Pieczywo jasne na zakwasie
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
2 Sztuki Ogórek kiszony
1/2 Sztuka Cebula czerwona
2 Łyżki Kapary w zalewie
1 Pęczek Ulubione kiełki

Sposób przygotowania

  1. 1

    Makrelę obierz z ości i skóry. Mięso rozdrobnij widelcem.

  2. 2

    Cebulę pokrój na bardzo drobną kostkę. Kiszony ogórek również pokrój na drobną kostkę. Dodaj ok. 2 łyżki majonezu oraz sól i pieprz i wymieszaj.

  3. 3

    Pieczywo posmaruj majonezem i obsmaż na średnio rozgrzanej patelni.

  4. 4

    Grzanki posmaruj przygotowaną pastą. Dodaj kapary i kiełki.