Kanapka z pastą z wędzonej makreli
- 4 Porcje | 20 min.
Składniki
1 Sztuka Wędzona makrela
2 plastry Pieczywo jasne na zakwasie
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
2 Sztuki Ogórek kiszony
1/2 Sztuka Cebula czerwona
2 Łyżki Kapary w zalewie
1 Pęczek Ulubione kiełki
Sposób przygotowania
-
1
Makrelę obierz z ości i skóry. Mięso rozdrobnij widelcem.
-
2
Cebulę pokrój na bardzo drobną kostkę. Kiszony ogórek również pokrój na drobną kostkę. Dodaj ok. 2 łyżki majonezu oraz sól i pieprz i wymieszaj.
-
3
Pieczywo posmaruj majonezem i obsmaż na średnio rozgrzanej patelni.
-
4
Grzanki posmaruj przygotowaną pastą. Dodaj kapary i kiełki.