Kanapka z rostbefem i piklami

  • 6 porcji | 75 min.

Kanapka z rostbefem i piklami

jako danie główne? Czemu nie! Chrupiąca bagietka pełna wyśmienitego pieczonego rostbefu, sałaty, pikli i majonezu może z powodzeniem zastąpić obiad. Oto doskonały przepis dla wszystkich, którym dopisuje apetyt. Wypróbuj go koniecznie i przekonaj się, że kanapka wcale nie musi być nudna!

Składniki

1.5 Kilogramy Rostbef
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Sztuka Bagietka pszenna
1 paczka Dowolny rodzaj ulubionej sałaty
1 Trochę Pikle, kiszone ogórki lub zielony marynowany pieprz
1 Sztuka Bagietka lub inny rodzaj ulubionego pieczywa
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Rostbef oczyść z żyłek. Nasmaruj masłem, oprósz dobrze z każdej strony solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 165°C i piecz około 45 minut. Wyjmij i odstaw do wystygnięcia.

  2. 2

    Bagietkę przekrój na pół, wyjmij miąższ z dolnej części i posmaruj majonezem.

  3. 3

    Wyłóż sałatę, a na nią układaj cienko pokrojone plastry rostbefu.

  4. 4

    Dodaj ulubione pikle. Posmaruj całość Majonezem Dekoracyjnym Winiary.

  5. 5

    Przykryj drugą połówką bagietki. Podawaj przekrojone na dwie części.