Kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami

- 4 porcje | 30 min.
Prosta w przygotowaniu kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami pozwoli ci szybko zaspokoić głód o dowolnej porze dnia. Proste składniki, kilka kromek dobrego pieczywa, no i oczywiście Majonez Dekoracyjny WINIARY prosto z wygodnego opakowania, który sprawi, że wszystkie smaki idealnie się połączą. Po prostu wyciskasz tyle, ile potrzebujesz, wygodnie i precyzyjnie. Raz dwa i gotowe. A jakie pyszne!
Składniki
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotuj na twardo. Przygotuj cztery kromki chleba (chleb z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż stanie się lekko rumiany) i łatwo rozprowadź na nich Majonez Dekoracyjny WINIARY, dzięki wygodnemu opakowaniu – plastikowej butelce.
-
2
Ogórka pokrój w cienkie plasterki i ułóż na majonezie. Szczypiorek posiekaj. Dodaj roszponkę i tuńczyka. Całość posyp szczypiorkiem, kaparami i wiórkami parmezanu.
-
3
Dołóż na każdą kromkę połówkę jajka i porcję Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Na końcu – posyp kanapkę świeżo startą skórką z cytryny.
