Koreczki ze śledzi moczonych w soku pomarańczowym
- 30 porcji | 150 min.
koreczki ze śledzi moczonych w soku pomarańczowym
, ziemniaków i korniszonów, przekładane warstwą majonezu, doprawione przyprawą do piernika, ozdobione drobno posiekanym, zielonym szczypiorkiem.Składniki
10 Filety Śledź solony
1 Słoik Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Kilogramy Ziemniaki Ugotowane w Mundurkach
1 Litr Sok pomarańczowy 100%
1 Łyżeczka Przyprawa do piernika
1 Pęczek Szczypiorek
10 Sztuki Korniszon
1 Szczypta Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Śledzie pokrój w romby i zalej sokiem pomarańczowym, odstaw na 2h.
-
2
Ziemniaki pokrój na około 1,5 cm plastry.
-
3
Korniszony pokrój w plastry.
-
4
Na każdym plastrze ziemniaka układaj kolejno: korniszony, kawałek śledzia, majonez.
-
5
Na koniec dopraw odrobiną przyprawy do piernika oraz pieprzem. Udekoruj szczypiorkiem.