Koreczki ze śledzi moczonych w soku pomarańczowym

  • 30 porcji | 150 min.
Efektowne

koreczki ze śledzi moczonych w soku pomarańczowym

, ziemniaków i korniszonów, przekładane warstwą majonezu, doprawione przyprawą do piernika, ozdobione drobno posiekanym, zielonym szczypiorkiem.

Składniki

10 Filety Śledź solony
1 Słoik Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Kilogramy Ziemniaki Ugotowane w Mundurkach
1 Litr Sok pomarańczowy 100%
1 Łyżeczka Przyprawa do piernika
1 Pęczek Szczypiorek
10 Sztuki Korniszon
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Śledzie pokrój w romby i zalej sokiem pomarańczowym, odstaw na 2h.

  2. 2

    Ziemniaki pokrój na około 1,5 cm plastry.

  3. 3

    Korniszony pokrój w plastry.

  4. 4

    Na każdym plastrze ziemniaka układaj kolejno: korniszony, kawałek śledzia, majonez.

  5. 5

    Na koniec dopraw odrobiną przyprawy do piernika oraz pieprzem. Udekoruj szczypiorkiem.