Lekka sałatka ze szparagami i rzodkiewką
- 6 porcji | 30 min.
Lekka sałatka ze szparagami i rzodkiewką
będzie przyjemną, smaczną i zdrową propozycją na wiosenny lunch. Schrup ją, zanim skończy się sezon na szparagi!Składniki
1 Pęczek Szparagi
1 Pęczek Rzodkiewka
2 Gałązki Mięta
2 Łyżki Płatki migdałowe
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Łyżka Jogurt naturalny
1 Sztuka Limonka
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Szparagi sparz we wrzątku, zanurz w lodowatej wodzie i pokrój na paski przy pomocy obieraczki do jarzyn.
-
2
Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, miętę posiekaj, a płatki migdałowe upraż na patelni.
-
3
Do miski przełóż szparagi, dodaj plasterki rzodkiewki, posiekaną miętę i płatki migdałowe.
-
4
Przygotuj sos: z limonki wyciśnij sok, dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, jogurt, sól, pieprz i wymieszaj.