Łosoś pieczony z pistacjami i majonezem

  • 2 porcje | 110 min.
Soczysty

łosoś pieczony z pistacjami i majonezem

w marynacie ze skórki cytrynowej pieczony w glazurze z majonezu posypany kruszonką z pistacji.

Składniki

2 Sztuki Filet z łososia
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
120 Gram Pistacje prażone
1 Sztuka Cytryna
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Filety łososia dokładnie myjemy i osuszamy.

  2. 2

    Cytrynę po sparzeniu ścieramy skórkę.

  3. 3

    Filety nacieramy mieszanką soli, pieprzu i skórki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na około 1h do lodówki.

  4. 4

    Po wyjęciu z lodówki smarujemy łososia majonezem.

  5. 5

    Pistacje obieramy i zgniatamy na miazgę za pomocą tłuczka i posypujemy nimi filety.

  6. 6

    Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Pieczemy przez około 20 minut.