Łosoś pieczony z pistacjami i majonezem
- 2 porcje | 110 min.
łosoś pieczony z pistacjami i majonezem
w marynacie ze skórki cytrynowej pieczony w glazurze z majonezu posypany kruszonką z pistacji.Składniki
2 Sztuki Filet z łososia
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
120 Gram Pistacje prażone
1 Sztuka Cytryna
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Filety łososia dokładnie myjemy i osuszamy.
-
2
Cytrynę po sparzeniu ścieramy skórkę.
-
3
Filety nacieramy mieszanką soli, pieprzu i skórki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na około 1h do lodówki.
-
4
Po wyjęciu z lodówki smarujemy łososia majonezem.
-
5
Pistacje obieramy i zgniatamy na miazgę za pomocą tłuczka i posypujemy nimi filety.
-
6
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Pieczemy przez około 20 minut.