Chleb wiejski z kurczakiem
- 4 | 31 min.
Chleb wiejski z kurczakiem
to gorąca i chrupiąca, apetyczna i kanapka. Przygotuj ją według naszego przepisu. Sposób przygotowania jest prosty – trochę pieczonego kurczaka pozostałego z obiadu, odrobina sera żółtego, no i Majonez Dekoracyjny WINIARY – tyle, ile lubisz. Pełen posiłek w jednej kanapce. Wystarczy podgrzać, poskładać i można pałaszować!Składniki
12 plastry Chleb żytni
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
3 Sztuki Udko kurczaka pieczone
4 plastry Ser cheddar
6 Kawałki Papryka konserwowa pieczona
1 Trochę Szpinak świeży
Sposób przygotowania
-
1
Pokrój chleb na średniej grubości kromki. Połóż wszystkie kromki na grillowej patelni.
-
2
Na czterech z nich połóż po plasterku sera żółtego. Poczekaj, aż chleb będzie lekko chrupiący, a ser nieznacznie rozpuszczony.
-
3
Chrupiące kromki – te bez sera – posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na nich liście szpinaku, kawałki pieczonego kurczaka oraz pokrojone na mniejsze części plastry papryki.
-
4
Następnie ułóż kromki z rozpuszczonym serem i powtórz układanie wszystkich składników.
-
5
Całość przykryj kromkami posmarowanymi Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
-
6
Kanapki podawaj przebite dekoracyjną wykałaczką.