Bagietka z salami
- 4 porcje | 18 min.
Bagietka z salami
rządzi! Niezastąpionym elementem każdej dobrej kanapki, w tym bagietki jest oczywiście Majonez Dekoracyjny WINIARY. To on sprawia, że nawet najprostsze składniki zyskują nowy, bogatszy smak i nabierają ciekawego charakteru. W naszych przepisach znajdziesz pomysły na wykorzystanie pozostałości z obiadu, dużo pysznego Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz kilka inspirujących sposobów podawania. Zapraszamy!Kanapka we włoskim stylu? To proste! Wystarczy kilka odpowiednio dobranych składników, odrobina Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i ciekawy sposób podania, by poczuć się jak na słonecznym południu Europy. Kanapki przygotowane w ten sposób będą wyśmienite w smaku, a oprócz tego – atrakcyjnie zaprezentują się na każdym stole.
Składniki
2 Sztuki Bagietka
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
200 Gram Salami
200 Gram Ser brie
12 Sztuki Suszone pomidory
1 Trochę Rukola
Sposób przygotowania
-
1
Bagietki przekrawaj w poprzek na połówki, a następnie każdą z połówek wzdłuż jej długości. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
-
2
Na dolnych połówkach bagietek układaj kolejno plasterki sera brie, plastry salami, suszone pomidory i rukolę.
-
3
Połówki kanapek składaj w całość.
-
4
Podawaj owinięte do połowy w papier do pieczenia i obwiązane sznurkiem, zawiązanym na kokardkę.