Babeczki majonezowe z kolorową posypką
- 24 porcji | 90 min.
Babeczki majonezowe z kolorową posypką
to smakowity deser, jaki możesz przygotować z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Jest on niezastąpiony jako składnik sałatek, przekąsek, sosów i dipów. Teraz możesz łatwo przekonać się, że może być także idealnym składnikiem deserów. Po prostu wypróbuj nasz przepis na lekkie babeczki majonezowe z puszystym kremem czekoladowym. Przyozdobione kolorową posypką będą wyglądały wyjątkowo słodko i apetycznie. Babeczki majonezowe jako niecodzienny deser? Pysznie!Składniki
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 opakowanie Cukier wanilinowy WINIARY
3/4 Łyżeczka Proszek do pieczenia
3 Sztuki Jajka
170 Gram Cukier
85 Gram Mąka ziemniaczana
85 Gram Mąka pszenna
1 Sztuka Skórka otarta ze sparzonej wrzątkiem cytryny
500 Mililitry Śmietana 30%
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
150 Gram Mascarpone
3 Łyżki Kakao
1 Trochę Kolorowa posypka gotowa
Sposób przygotowania
-
1
Piekarnik rozgrzej do 170°C
-
2
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, wsyp cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru.
-
3
Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Wymieszaj. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia.
-
4
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, a następnie majonez, delikatnie mieszając.
-
5
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
-
6
Śmietankę ubij, dodaj mascarpone i kakao. Wymieszaj delikatnie.
-
7
Krem przełóż do rękawa cukierniczego i nakładaj na przestudzone babeczki.
-
8
Na koniec udekoruj babeczki kolorową posypką.