Sałatka warzywno-arbuzowa

  • 10 porcji | 27 min.

Sałatka warzywno-arbuzowa

z odświeżającą miętą, pomidorkami, arbuzem i fetą będzie ozdobą stołu do szybkiego schrupania. Koniecznie wypróbuj!

Składniki

1 Sztuka Arbuz nieduży
2 Sztuki Ogórek mały
200 Gram Mieszanka żółtych i czerwonych pomidorków koktajlowych
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Mięta świeża
2 Łyżki Szczypiorek młody posiekany
150 Gram Ser feta
1 Łyżka Sok z cytryny
1 Szczypta Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. 1

    Przekrój arbuza na pół. Z jednej połówki wykrój miąższ.

  2. 2

    Arbuza, ogórki i ser pokrój w dość dużą kostkę, a pomidorki koktajlowe na połówki.

  3. 3

    Wlej łyżkę soku z cytryny.

  4. 4

    Przygotuj sos - Majonez Miętowy, mieszając Majonez Dekoracyjny WINIARY z miętą, odrobiną soli i pieprzu.

  5. 5

    Przełóż warzywa do wydrążonej połówki arbuza. Polej całość miętowym majonezem, a wierzch posyp szczypiorkiem.