Jajka z musem łososiowym
- 4 porcje | 25 min.
Jajka z musem łososiowym
z majonezem i cytryną, ozdobione koprem, podane na liściach roszponki.Jajka z musem łososiowym to alternatywa dla tradycyjnych faszerowanych jajek. Nadzienie przygotuj z majonezu, łososia wędzonego i cytryny. Jajka z musem będą idealne na rodzinne spotkania urodzinowe i imieninowe. Podaj je z białym pieczywem.
Składniki
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
6 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
150 Gram Łosoś wędzony
1 Sztuka Cytryna
1 Trochę Koperek
1 Trochę Szpinak lub roszponka
Sposób przygotowania
-
1
Jajka obierz i przekrój na połowę.
-
2
Łososia pokrój na mniejsze części i przełóż do blendera, dodaj majonez i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Wszystko zmiksuj na gładką masę.
-
3
Na każdą połówkę nałóż masę łososiową.
-
4
Udekoruj każdą połówkę koperkiem i cytryną.
-
5
Jajka ułóż na półmisku wyłożonym listkami szpinaku lub roszponki.