Czerwone śledzie z jabłkiem i żurawiną
- 8 porcji | 35 min.
czerwone śledzie z jabłkiem i żurawiną
, z dodatkiem jajek, koperku i aromatycznych kaparów. Całość doprawiona majonezem wymieszanym z sokiem z buraka.Składniki
6 Sztuki Śledź w occie
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Sztuka Czerwona cebula
1 Sztuka Jabłko czerwone
2 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
2 Łyżki Sok z buraków
1 Pęczek Koperek
2 Łyżki Kapary
2 Łyżki Żurawina suszona
1 Szczypta Sól
Sposób przygotowania
-
1
Śledzie pokój w paski.
-
2
Cebulę pokrój w piórka.
-
3
Jabłko i jajka pokrój w kostkę.
-
4
Majonez wymieszaj z sokiem z buraka.
-
5
Koperek grubo posiekaj.
-
6
Połącz wszystkie składniki dodając kapary i żurawinę. Dodaj majonez z sokiem.
-
7
Całość dopraw solą i pieprzem.