Śledź w śmietanie z ogórkiem
- 4 porcji | 100 min.
śledź w śmietanie z ogórkiem
konserwowym, drobno posiekaną cebulką, otulony sosem śmietanowo-majonezowym.Składniki
4 Sztuki Filet śledziowy
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
2 Sztuki Ogórek konserwowy
1 Sztuka Cebula
3 Łyżki Śmietana kwaśna 18%
Sposób przygotowania
-
1
Śledzie umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godz., odsącz, pokrój na kawałki 2-3 cm.
-
2
Ogórki i cebulę pokrój w kostkę.
-
3
Śmietanę wymieszaj z Majonezem, dodaj ogórki i cebulę, wymieszaj.
-
4
W płaskim naczyniu rozłóż śledzie, zalej je sosem majonezowym.
-
5
Naczynie przykryj i wstaw do lodówki.
-
6
Śledzie podawaj schłodzone, udekorowane koperkiem.