Tatar ze śledzi

  • 4 porcje | 95 min.
Bardzo dekoracyjny i smaczny tatar ze śledzia w majonezie, z drobno krojoną cebulką, grzybkami marynowanymi i konserwowym ogórkiem.

Składniki

4 Filety Filet śledziowy
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
4 Sztuki Ogórek konserwowy
1 Łyżka Ocet
15 Sztuki Grzybki Marynowane
2 Sztuki Cebula
1 Trochę Koperek lub natka pietruszki

Sposób przygotowania

  1. 1

    Filety umyj, zalej zimną wodą, mocz 1 godzinę, odsącz.

  2. 2

    Skrop octem lub sokiem z cytryny.

  3. 3

    Pokrój w kostkę, połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na środku półmiska.

  4. 4

    Cebule obierz, posiekaj i ułóż wokół śledzi.

  5. 5

    Następnie ułóż dookoła pokrojone w kostkę grzyby i ogórki.

  6. 6

    Całość udekoruj świeżym koperkiem lub natką pietruszki.