Sałatka z pieczonymi warzywami

  • 8 porcji | 105 min.
Pyszna

sałatka z pieczonych warzyw

: ziemniaków, marchwi, selera i pietruszki wymieszanych z zielonym groszkiem, jajkami na twardo oraz ogórkami kiszonymi. Całość doprawiona majonezem wymieszanym z musztardą.

Składniki

3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Sztuki Ziemniak słodki duże
2 Sztuki Marchew
1 Sztuka Seler duży
2 Sztuki Pietruszka
1 Puszka Groszek
2 Sztuki Jajko ugotowane
2 Sztuki Ogórek kiszony
1 Sztuka Jabłko
1 Łyżeczka Musztarda
2 Łyżki Oliwa
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Warzywa obierz i pokrój w kostkę.

  2. 2

    Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem.

  3. 3

    Piecz w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Następnie wystudź.

  4. 4

    Jajka, ogórki pokrój w kostkę i połącz z pozostałymi warzywami.

  5. 5

    Całość dopraw solą i pieprzem, następnie dodaj majonez wymieszany z musztardą.