Sałatka z pieczonymi warzywami
- 8 porcji | 105 min.
sałatka z pieczonych warzyw
: ziemniaków, marchwi, selera i pietruszki wymieszanych z zielonym groszkiem, jajkami na twardo oraz ogórkami kiszonymi. Całość doprawiona majonezem wymieszanym z musztardą.Składniki
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Sztuki Ziemniak słodki duże
2 Sztuki Marchew
1 Sztuka Seler duży
2 Sztuki Pietruszka
1 Puszka Groszek
2 Sztuki Jajko ugotowane
2 Sztuki Ogórek kiszony
1 Sztuka Jabłko
1 Łyżeczka Musztarda
2 Łyżki Oliwa
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
-
2
Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem.
-
3
Piecz w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Następnie wystudź.
-
4
Jajka, ogórki pokrój w kostkę i połącz z pozostałymi warzywami.
-
5
Całość dopraw solą i pieprzem, następnie dodaj majonez wymieszany z musztardą.