Jajka faszerowane groszkiem
- 12 | 30 min.
Składniki
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.
-
2
Każde jajko przekrój wzdłuż, na pół. Oddziel żółtka od białek.
-
3
Żółtka przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub dokładnie rozgnieć widelcem.
-
4
Zielony groszek przelej ciepłą wodą, aby się rozmroził. Dokładnie odcedź, a następnie zmiksuj na gładką masę przy pomocy blendera. (Możesz zostawić kilka całych ziaren groszku do dekoracji.)
-
5
Połącz masy z groszku i żółtek. Dopraw całość do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i wymieszaj.
-
6
Następnie dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i ponownie wymieszaj farsz.
-
7
Rzodkiewkę pokrój w półplasterki. Szczypiorek potnij na kawałki o długości 2-3 cm. Suszone pomidory pokrój w paski.
-
8
Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem i udekoruj je pokrojonymi warzywami. Możesz dołożyć również pozostawione ziarna groszku czy ulubione kiełki.