Jajka faszerowane pastą ze szpinakiem
- 4 porcje | 28 min.
Składniki
6 Sztuki Jajka
250 Gram Szpinak
2 Łyżki Oliwa z oliwek
1 Ząbek Czosnek
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Rzeżucha do dekoracji
1 Trochę Sól, pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka, przełóż do miski i dokładnie rozgnieć widelcem.
-
2
Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, przesmaż chwilę i dołóż szpinak.
-
3
Mieszając, smaż szpinak kilka minut, aż listki zmiękną. Wystudź i drobniutko posiekaj.
-
4
Szpinak przełóż do miski z rozgniecionymi żółtkami. Dodaj majonez, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj.
-
5
Tak przygotowaną pastą wypełniaj miejsca po żółtkach w połówkach jajek.
-
6
Przed podaniem posyp rzeżuchą. Wyjątkową dekoracją będą jadalne kwiaty.