Jak zrobić sałatkę śledziową z fasolą

  • 4 porcje | 55 min.
Wyrazista sałatka śledziowa z ugotowaną białą fasolą, ziemniakami gotowanymi w „mundurkach” oraz drobno posiekanym ogórkiem kiszonym, jajkami na twardo i soczystym jabłkiem, wymieszanych z majonezem.

Składniki

4 Filety Filet śledziowy
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Sztuki Ziemniaki Ugotowane w Mundurkach
1 Sztuka Cebula pokrojona w kostkę
1 Sztuka Ogórek kiszony pokrojony w kostkę
100 Gram Fasola biała ugotowana
1 Sztuka Jajko ugotowane na twardo
1 Sztuka Jabłko obrane pokrojone w kostkę

Sposób przygotowania

  1. 1

    Filety śledziowe kroimy w grubą kostkę.

  2. 2

    Ziemniaki ugotowane w „mundurkach” obieramy i kroimy w kostkę.

  3. 3

    Fasolę, ogórek kiszony, cebulę, jabłko i jajko pokrojone w kostkę mieszamy z majonezem dekoracyjnym Winiary.

  4. 4

    Pod koniec mieszania dodajemy pokrojonego śledzia i ziemniaki.