Jajka faszerowane a'la cezar z parmezanem i grzanką
- 6 | 30 min.
Składniki
6 Sztuki Jajka
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Trochę Przyprawa do zup, sosów, sałatek WINIARY
2 Sztuki Anchois (marynowane sardele)
2 Łyżki Parmezan tarty
1 Trochę Parmezan w płatkach
1 Sztuka Kromka Pieczywo tostowe
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
1 Trochę Sałata rzymska baby
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek.
-
2
Przekrój je ostrym nożem na połówki.
-
3
Delikatnie wyjmij żółtka. Przełóż je do miski i dokładnie rozgnieć widelcem lub przeciśnij przez drobne sitko.
-
4
Do żółtek dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, bardzo drobno posiekane i roztarte nożem anchois, tarty parmezan i pieprz. Dopraw Przyprawą WINIARY w płynie lub szczyptą soli - pamiętając, że anchois są słone. Całość dokładnie wymieszaj.
-
5
Kromkę pieczywa opiecz w tosterze lub w piekarniku i pokrój w drobną kostkę.
-
6
Białka jajek wypełnij przygotowanym farszem i udekoruj grzankami, płatkami parmezanu oraz kawałkami listków sałaty.