Sałatka z jabłkiem, serem pleśniowym, orzechami, szpinakiem i rukolą
- 4 porcje | 15 min.
Składniki
1 opakowanie Szpinak Baby
1 Trochę Rukola
1 Sztuka Jabłko zielone
50 Gram Orzechy włoskie
2 Łyżki Suszona żurawina
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
100 Gram Ser pleśniowy
1 Łyżka Sok z cytryny
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Jabłko, po usunięciu gniazda nasiennego, pokrój na cienkie plasterki.
-
2
Do miski przełóż szpinak, garść rukoli, plastry jabłka i żurawinę lub winogrona. Dodaj pokruszone orzechy - możesz je wcześniej uprażyć.
-
3
Ser pleśniowy rozkrusz na małe kawałki. Odłóż łyżkę sera do dekoracji sałatki, a resztę wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Dodaj do nich sok z cytryny i dopraw solą i pieprzem do smaku.
-
4
Sałatkę polej przygotowanym sosem i posyp pozostałymi kawałkami sera.