Sałatka warstwowa z tuńczykiem i kukurydzą

  • 8 porcji | 46 min.

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i kukurydzą

to doskonały wybór, jeśli nie lubisz nudy, za to uwielbiasz kuchenne eksperymenty i chcesz zrobić niespodziankę swoim bliskim! Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani energii, a efekt końcowy jest zachwycający!

Składniki

3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
5 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
1 Puszka Groszek konserwowy
1 Puszka Tuńczyk w sosie własnym
1 Puszka Kukurydza Konserwowa
200 Gram Ser żółty starty
1 Sztuka Cebula
1 Trochę Szczypiorek
3 Łyżki Jogurt naturalny
2 Łyżki Natka pietruszki
1 Łyżeczka Musztarda
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Przygotuj sos: Majonez dekoracyjny WINIARY wymieszaj z jogurtem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.

  2. 2

    Jajka ugotuj, ostudź, po czym oddziel białka od żółtek.

  3. 3

    Białka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a żółtka – na tarce o drobnych oczkach.

  4. 4

    Groszek, kukurydzę i tuńczyka odsącz z zalewy.

  5. 5

    Cebulę posiekaj razem ze szczypiorkiem.

  6. 6

    W przezroczystej misce układaj kolejno: starte białka jajek, groszek, tuńczyka, posiekany szczypiorek, kukurydzę, starty ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natkę pietruszki. Podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.

  7. 7

    Podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.