Kanapka Cesar
- 2 porcje | 32 min.
Kanapka Cesar
zaspokoi Twój głód i poprawi przy okazji nastrój. Doskonała kanapka cezar z kurczakiem, boczkiem, pomidorkami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to niezawodny sposób na dobre samopoczucie o każdej porze dnia.Składniki
1 Sztuka Filet z kurczaka
2 plastry Boczek
5 plastry ser parmezan lub typu parmezan
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
1 Łyżka Olej do smażenia
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1/2 Sztuka Sałata rzymska mini
2 plastry Pieczywo wiejskie
Sposób przygotowania
-
1
Filet z kurczaka dopraw solą i pieprzem, obsmaż z obu stron na patelni na łyżce oleju, polej odrobiną wody i przykryj pokrywką, po czym zmniejsz ogień lub moc indukcji i zostaw na około 7 minut.
-
2
Następnie zdejmij pokrywkę, podkręć ogień lub moc indukcji, dorzuć na patelnię plastry boczku i podsmażaj około 5 minut, aż filet nabierze złocistego koloru, a boczek będzie chrupiący.
-
3
Zdejmij mięso z patelni, a zamiast niego ułóż kromki chleba i przyrumień z obu stron.
-
4
Przełóż je na talerz, po czym każdą kromkę posmaruj majonezem i ułóż na nich liście sałaty, pokrojony filet z kurczaka i zrumienione plastry boczku.
-
5
Na koniec każdą kanapkę posyp parmezanem.