Sałatka jarzynowa, dekorowana awokado i kolendrą

  • 1 porcja | 78 min.

Sałatka jarzynowa z majonezem co roku pojawia się na naszych stołach jako niezbędny składnik świątecznego menu. Może w tym roku warto podać ją trochę inaczej, niż zwykle? Skorzystaj z naszych inspiracji i zobacz, jak prezentuje się tradycyjna sałatka jarzynowa w nowej wersji – odświętnie udekorowana!

Sprawdź nasz przepis na sałatkę jarzynową

Składniki

1 Sztuka Awokado
1 Pęczek Kolendra
1 Pęczek Natka pietruszki
1 Trochę Ziarna czerwonego pieprzu

Sposób przygotowania

  1. 1

    Przygotuj klasyczną sałatkę warzywną z majonezem według ulubionego przepisu.

  2. 2

    Przygotuj awokado, kolendrę lub pęczek natki pietruszki i czerwony pieprz w ziarnach.

  3. 3

    Awokado obierz, przekrój na pół i wyjmij pestkę. Następnie pokrój owoc pionowo w cienkie plastry, a te z kolei – podziel na połówki.

  4. 4

    Plasterki awokado, gałązki kolendry – lub natki pietruszki, jeśli wolisz – układaj w dekoracyjne formy na wierzchu każdego pucharka z sałatką.

  5. 5

    Posyp kilkoma ziarnami czerwonego pieprzu i gotowe!