Kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami
- 4 porcje | 30 min.
kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami
pozwoli ci szybko zaspokoić głód o dowolnej porze dnia. Proste składniki, kilka kromek dobrego pieczywa, no i oczywiście Majonez Dekoracyjny WINIARY prosto z wygodnego opakowania - plastikowej butelki, który sprawi, że wszystkie smaki idealnie się połączą. Po prostu wyciskasz tyle, ile potrzebujesz, wygodnie i precyzyjnie. Raz dwa i gotowe. A jakie pyszne!Składniki
4 plastry Chleb pszenny na zakwasie (lub inny, który lubisz)
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY w butelce
200 Gram Tuńczyk w oliwie lub w sosie własnym z puszki albo ze słoika
2 Sztuki Jajka
1 Pęczek Szczypiorek
4 Łyżki Kapary
1 Sztuka Ogórek zielony
1 Trochę Sałata roszponka
1/4 Szklanka Starty ser typu parmezan lub w wiórkach
1 Sztuka Cytryna
1 Sztuka Cebula czerwona
1 porcja Masło lub oliwa
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotuj na twardo. Przygotuj cztery kromki chleba (chleb z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż stanie się lekko rumiany) i łatwo rozprowadź na nich Majonez Dekoracyjny WINIARY, dzięki wygodnemu opakowaniu – plastikowej butelce.
-
2
Ogórka pokrój w cienkie plasterki i ułóż na majonezie. Szczypiorek posiekaj. Dodaj roszponkę i tuńczyka. Całość posyp szczypiorkiem, kaparami i wiórkami parmezanu.
-
3
Dołóż na każdą kromkę połówkę jajka i porcję Majonezu Dekoracyjnego WINIARY wprost z butelki. Na końcu – posyp kanapkę świeżo startą skórką z cytryny.