Kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem
- 4 porcje | 38 min.
kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem
nazywana jest w krajach anglosaskich BLT. My mamy dla ciebie pomysł na podobną kanapkę, ale w swojskim wydaniu, z rzodkiewkami oraz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY w wygodnej plastikowej butelce. Dzięki nowemu opakowaniu możesz wyciskać majonez wzdłuż kanapki, nakładać zygzakiem lub aplikować w kratkę – jak fantazja podpowie! Sprawdź ten przepis – koniecznie z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY w nowej praktycznej butelce!Składniki
Sposób przygotowania
-
1
Ciabatty przekrój na pół i posmaruj masłem (ciabatty z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż staną się lekko rumiane).
-
2
Boczek w kawałku lub już pokrojony w plastry obsmaż na patelni, aż będzie rumiany.
-
3
Na obu częściach bułki rozsmaruj wyciśnięty z butelki Majonez Dekoracyjny WINIARY. Na dolnej połowie każdej ciabatty układaj kolejno: plastry obsmażonego boczku, plastry pomidora, rzodkiewki i sałatę. Dla wykończenia dodaj jeszcze Majonez Dekoracyjny WINIARY i przykryj całość wierzchnią częścią ciabatty.
-
4
Aby rzodkiewki zyskały ciekawy słodko-kwaśny smak, możesz je w łatwy sposób zamarynować. Weź 1 łyżkę octu, 3 łyżki wody oraz płaską łyżkę cukru i dokładnie wymieszaj. W powstałą marynatę wrzuć rzodkiewki i pozostaw na 15 min.