Ogórek z paluszkami surimi
- 8 porcji | 28 min.
Ogórek z paluszkami surimi
je się oczami! Przepis polecamy szczególnie na karnawał - to czas zabawy, nie tylko na parkietach, ale także… w kuchni! A Majonez Dekoracyjny Winiary zawsze wspiera pyszną zabawę. Dlatego właśnie teraz mamy dla Ciebie przepis, w którym połączenie majonezu i kilku ciekawych składników daje idealnie imprezowy i wyjątkowo apetyczny efekt. Oto kolorowa i fantazyjna przekąska, która nie wymaga sztućców ani talerza. Coś, co można pojadać, nie przerywając rozmowy. Chcesz zrobić wrażenie na gościach? Koniecznie wypróbuj ten przepis!Składniki
2 Sztuki Ogórek podłużny
1 opakowanie Paluszki surimi
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1/2 Łyżeczka wasabi lub chrzan
1/2 Pęczek Kolendra lub natka pietruszki
1 Szczypta Sól
1/2 Łyżeczka Sok z cytryny
Sposób przygotowania
-
1
Paluszki surimi pokrój bardzo drobno, wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym Winiary i wasabi lub chrzanem oraz posiekaną kolendrą lub pietruszką.
-
2
Dopraw pastę sokiem z cytryny i dodaj sól do smaku.
-
3
Ogórki dokładnie umyj, a następnie, przy pomocy obieraczki do warzyw, wycinaj wzdłuż każdego ogórka długie plastry.
-
4
Plastry ogórka smaruj pastą i zwijaj w roladki.
-
5
Na koniec – posyp roladki listkami kolendry lub pietruszki.