Hummus z ciecierzycy
- 8 porcji | 18 min.
Hummus z ciecierzycy
z Majonezem Dekoracyjnym Winiary smakuje wszystkim i sprawdza się nie tylko w karnawale, lecz także przy każdej innej okazji… oraz bez okazji! Pamiętaj – hummus doskonale obywa się bez sztućców! Wystarczy kawałek dobrego pieczywa lub pokrojone surowe warzywa do nabierania pasty.Składniki
2 czubate łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Puszka Ciecierzyca
1 Łyżeczka Kminek mielony rzymski
1 Ząbek Czosnek
1 Trochę Sok z cytryny
Sposób przygotowania
-
1
Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
-
2
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze, posypać z wierzchu kminem rzymskim.
-
3
Podawać w słoiczkach z pszenną bagietką i/lub chlebkiem typu pita/tortilla oraz surowymi warzywami.