Tatar ze śledzia z awokado i kolendrą
- 6 porcji | 50 min.
tatar ze śledzia z awokado i kolendrą
doskonale sprawdzi się jako drobna niespodzianka na świątecznym stole lub na niezobowiązującym domowym przyjęciu. Jeżeli szukasz nowych pomysłów na podanie dobrego znajomego śledzia – sprawdź nasz przepis!Składniki
4 Sztuki Filet z matiasa
1 Sztuka Czerwona cebula mała
1 Sztuka Dojrzałe awokado
1 Łyżka Sok z limonki lub z cytryna
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Pieprz
1 Pęczek Kolendra świeża
4 plastry Ulubione ciemne pieczywo
Sposób przygotowania
-
1
Obierz awokado i odłóż 0,25 porcji. Wszystkie pozostałe składniki bardzo drobno posiekaj i wymieszaj. Dodaj majonez i pieprz do smaku.
-
2
Na koniec posyp tatara posiekaną kolendrą i udekoruj odłożoną wcześniej porcją awokado, pokrojoną w drobną kostkę.
-
3
Podawaj w salaterce lub kilku mniejszych miseczkach – po jednej porcji na miseczkę. Danie świetnie skomponuje się z ciemnym pieczywem.
-
4
Uwaga: jeżeli ryba okaże się bardzo słona, przepłucz ją w wodzie lub namaczaj przez pół godziny przed przygotowaniem tatara.