Ogórek z paluszkami surimi

  • 8 porcji | 28 min.

Ogórek z paluszkami surimi

je się oczami! Przepis polecamy szczególnie na karnawał - to czas zabawy, nie tylko na parkietach, ale także… w kuchni! A Majonez Dekoracyjny Winiary zawsze wspiera pyszną zabawę. Dlatego właśnie teraz mamy dla Ciebie przepis, w którym połączenie majonezu i kilku ciekawych składników daje idealnie imprezowy i wyjątkowo apetyczny efekt. Oto kolorowa i fantazyjna przekąska, która nie wymaga sztućców ani talerza. Coś, co można pojadać, nie przerywając rozmowy. Chcesz zrobić wrażenie na gościach? Koniecznie wypróbuj ten przepis!

Składniki

2 Sztuki Ogórek podłużny
1 opakowanie Paluszki surimi
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1/2 Łyżeczka wasabi lub chrzan
1/2 Pęczek Kolendra lub natka pietruszki
1 Szczypta Sól
1/2 Łyżeczka Sok z cytryny

Sposób przygotowania

  1. 1

    Paluszki surimi pokrój bardzo drobno, wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym Winiary i wasabi lub chrzanem oraz posiekaną kolendrą lub pietruszką.

  2. 2

    Dopraw pastę sokiem z cytryny i dodaj sól do smaku.

  3. 3

    Ogórki dokładnie umyj, a następnie, przy pomocy obieraczki do warzyw, wycinaj wzdłuż każdego ogórka długie plastry.

  4. 4

    Plastry ogórka smaruj pastą i zwijaj w roladki.

  5. 5

    Na koniec – posyp roladki listkami kolendry lub pietruszki.