Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

  • 4 Porcje | 15 min.

Składniki

1 Puszka Biała fasola z puszki
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
6 Sztuki Suszone pomidory
1 Sztuka Cebula
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
1 Trochę Olej do smażenia, np. rzepakowy
1/2 Szklanka Pestki słonecznika
1 Trochę Sok z cytryny do smaku
10 Gram Krakersy lub chrupki chlebowe
1 Trochę Natka pietruszki lub koperek do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. 1

    Natka pietruszki lub koperek do dekoracji

  2. 2

    Cebulę drobno posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oleju, aż stanie się rumiana i miękka.

  3. 3

    Fasolę odcedź i przełóż do malaksera.

  4. 4

    Dodaj rozdrobnione suszone pomidory, cebulę, sok z cytryny, pestki słonecznika oraz majonez. Zmiksuj na gładką pastę.

  5. 5

    Dopraw solą i pieprzem. Podawaj na krakersach lub chrupkach chlebowych, z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.