Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych
- 4 Porcje | 15 min.
Składniki
1 Puszka Biała fasola z puszki
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
6 Sztuki Suszone pomidory
1 Sztuka Cebula
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
1 Trochę Olej do smażenia, np. rzepakowy
1/2 Szklanka Pestki słonecznika
1 Trochę Sok z cytryny do smaku
10 Gram Krakersy lub chrupki chlebowe
1 Trochę Natka pietruszki lub koperek do dekoracji
Sposób przygotowania
-
1
Natka pietruszki lub koperek do dekoracji
-
2
Cebulę drobno posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oleju, aż stanie się rumiana i miękka.
-
3
Fasolę odcedź i przełóż do malaksera.
-
4
Dodaj rozdrobnione suszone pomidory, cebulę, sok z cytryny, pestki słonecznika oraz majonez. Zmiksuj na gładką pastę.
-
5
Dopraw solą i pieprzem. Podawaj na krakersach lub chrupkach chlebowych, z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.