Pasta z łososia w formie prezentów
- 4 Porcje | 30 min.
Składniki
300 Gram Łosoś wędzony
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
3 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
10 Centymetry Por
2 opakowania Pumpernikiel lub żytnie razowe pieczywo
1 Sztuka Marchewka
1 Gałązka Pomidorki koktajlowe
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
1 Trochę Natka pietruszki lub koperek do dekoracji
Sposób przygotowania
-
1
Łososia pokrój w kostkę i wrzuć do malaksera.
-
2
Dodaj rozdrobnione jajka, posiekany por, majonez oraz pieprz i zmiksuj całość na pastę.
-
3
Z pieczywa wykrój krążki. Możesz to zrobić foremką do ciastek, specjalnym wykrawaczem lub szklanką.
-
4
Na krążki pieczywa nakładaj porcje pasty. Przykrywaj drugim kawałkiem pieczywa.
-
5
Z marchewki wytnij wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw. Ze wstążek ułóż dekoracyjne kokardki na „prezentach” z łososia.
-
6
Na każdy „prezent” połóż przecięty pomidorek koktajlowy. Całość możesz dodatkowo spiąć wykałaczką.