Pasta z łososia w formie prezentów

  • 4 Porcje | 30 min.

Składniki

300 Gram Łosoś wędzony
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
3 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
10 Centymetry Por
2 opakowania Pumpernikiel lub żytnie razowe pieczywo
1 Sztuka Marchewka
1 Gałązka Pomidorki koktajlowe
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
1 Trochę Natka pietruszki lub koperek do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. 1

    Łososia pokrój w kostkę i wrzuć do malaksera.

  2. 2

    Dodaj rozdrobnione jajka, posiekany por, majonez oraz pieprz i zmiksuj całość na pastę.

  3. 3

    Z pieczywa wykrój krążki. Możesz to zrobić foremką do ciastek, specjalnym wykrawaczem lub szklanką.

  4. 4

    Na krążki pieczywa nakładaj porcje pasty. Przykrywaj drugim kawałkiem pieczywa.

  5. 5

    Z marchewki wytnij wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw. Ze wstążek ułóż dekoracyjne kokardki na „prezentach” z łososia.

  6. 6

    Na każdy „prezent” połóż przecięty pomidorek koktajlowy. Całość możesz dodatkowo spiąć wykałaczką.