Pieczona szynka wieprzowa marynowana

  • 10 porcji | 1600 min.
Aromatyczna,

pieczona szynka wieprzowa marynowana

w marynacie z majonezu, marmolady pomarańczowej, czosnku, chrzanu, soli i pieprzu.

Składniki

4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1.5 Kilogramy Szynka wieprzowa
50 Gram Korzeń chrzanu
200 Gram Marmolada pomarańczowa
2 Ząbki Czosnek
2 Łyżeczki Suszony rozmaryn
1 1/2 Łyżka Sól
1 Łyżeczka Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Wykonaj marynatę. Połącz w misce majonez, rozmaryn, marmoladę pomarańczową, czosnek przeciśnięty przez praskę, starty na drobnych oczkach chrzan, sól, pieprz. Wymieszaj.

  2. 2

    Natrzyj szynkę marynatą i odstaw na noc do lodówki.

  3. 3

    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Piecz w rękawie lub naczyniu żaroodpornym około 1,5 godziny. 1 godzina na 1 kilogram mięsa. Odkryj na ostanie 10 minut pieczenia.