Roladki z łososiem i rukwią
- 10 porcji | 25 min.
Roladki z łososiem i rukwią
to przekąski idealne do jedzenia na stojąco. W karnawale lubimy tańczyć, dlatego na karnawałowych imprezach i domowych przyjęciach dobrze sprawdzają się przekąski, które można zjeść z ręki. Wykwintne roladki z łososiem wędzonym i Majonezem Dekoracyjnym Winiary są nieduże, poręczne, a ich pyszny smak na długo pozostanie w pamięci twoich gości!Składniki
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
4 Łyżki Serek śmietankowy
10 plastry Łosoś wędzony
1/2 opakowanie Rukiew wodna
1 Sztuka Cebula czerwona
1 Szczypta Pieprz grubo mielony
Sposób przygotowania
-
1
Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
-
2
Rozłóż płaty łososia na desce do krojenia. Każdy posmaruj grubo majonezem wymieszanym z serkiem, posyp cebulą, pieprzem, a następnie ułóż po kilka listków rukwi wodnej.
-
3
Zwiń delikatnie każdą roladkę, ułóż na talerzu lub desce.
-
4
Posyp całość pieprzem i pozostałą rukwią.