Roladki z łososiem i rukwią

  • 10 porcji | 25 min.

Roladki z łososiem i rukwią

to przekąski idealne do jedzenia na stojąco. W karnawale lubimy tańczyć, dlatego na karnawałowych imprezach i domowych przyjęciach dobrze sprawdzają się przekąski, które można zjeść z ręki. Wykwintne roladki z łososiem wędzonym i Majonezem Dekoracyjnym Winiary są nieduże, poręczne, a ich pyszny smak na długo pozostanie w pamięci twoich gości!

Składniki

4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
4 Łyżki Serek śmietankowy
10 plastry Łosoś wędzony
1/2 opakowanie Rukiew wodna
1 Sztuka Cebula czerwona
1 Szczypta Pieprz grubo mielony

Sposób przygotowania

  1. 1

    Cebulę posiekaj w drobną kostkę.

  2. 2

    Rozłóż płaty łososia na desce do krojenia. Każdy posmaruj grubo majonezem wymieszanym z serkiem, posyp cebulą, pieprzem, a następnie ułóż po kilka listków rukwi wodnej.

  3. 3

    Zwiń delikatnie każdą roladkę, ułóż na talerzu lub desce.

  4. 4

    Posyp całość pieprzem i pozostałą rukwią.