Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

  • 4 Porcje | 20 min.

Składniki

3 Sztuki Tortilla
1 Torebka Ulubione chipsy
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
6 plastry Szynka
1/2 Sztuka Papryka czerwona
1/2 Główka Sałata lodowa
1 Trochę Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. 1

    Paprykę pokrój w paski. Sałatę pokrój w dosyć drobne paski.

  2. 2

    Placek tortilli posmaruj majonezem. Na środku ułóż sałatę oraz paprykę, a poniżej – plastry szynki.

  3. 3

    Całość zwiń w ciasną roladkę.

  4. 4

    Taką roladkę dodatkowo możesz zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 1 godz. do lodówki, aby utrwalić jej formę.

  5. 5

    Po tym czasie roladki odwiń i posmaruj majonezem.

  6. 6

    Chipsy zgnieć w opakowaniu tak, by otrzymać formę „posypki”. W takiej panierce obtocz roladki.

  7. 7

    Pokrój na ok. 2 cm kawałki i podawaj przebite wykałaczką.