Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów
- 4 Porcje | 20 min.
Składniki
3 Sztuki Tortilla
1 Torebka Ulubione chipsy
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
6 plastry Szynka
1/2 Sztuka Papryka czerwona
1/2 Główka Sałata lodowa
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
1
Paprykę pokrój w paski. Sałatę pokrój w dosyć drobne paski.
-
2
Placek tortilli posmaruj majonezem. Na środku ułóż sałatę oraz paprykę, a poniżej – plastry szynki.
-
3
Całość zwiń w ciasną roladkę.
-
4
Taką roladkę dodatkowo możesz zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 1 godz. do lodówki, aby utrwalić jej formę.
-
5
Po tym czasie roladki odwiń i posmaruj majonezem.
-
6
Chipsy zgnieć w opakowaniu tak, by otrzymać formę „posypki”. W takiej panierce obtocz roladki.
-
7
Pokrój na ok. 2 cm kawałki i podawaj przebite wykałaczką.