Rożki z kurczakiem i granatem

  • 6 porcji | 35 min.

Rożki z kurczakiem i granatem

- wystrzałowa przekąska na karnawał!
Na początku imprezy mało kto myśli o jedzeniu. Wystarczą drobne przekąski, dobra muzyka i doborowe towarzystwo. Ale w końcu przychodzi taki czas, że z każdą przetańczoną chwilą głód coraz mocniej daje o sobie znać. Wtedy dobrze jest podać gościom coś pożywnego, a przy tym – łatwego do przygotowania. Mamy dla Ciebie propozycję prostej przekąski, która doda energii każdemu przyjęciu. Wystrzałowa kompozycja kurczaka, granatu, Majonezu Dekoracyjnego Winiary i sycących orzechów to gwarancja, że Twoi goście nie będą głodni, a sił do tańca wystarczy im na całą noc!

Składniki

1 Sztuka Podwójna Pierś z Kurczaka
1 Sztuka Granat świeży
1 Pęczek Natka pietruszki lub kolendry posiekana
1/3 Szklanka Orzechy włoskie grubo siekane
2 Łyżeczki Curry żółte
1/2 Słoik Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Łyżeczki Nasiona kolendry
1 opakowanie Rożki do lodów

Sposób przygotowania

  1. 1

    Kurczaka pokrój w kostkę i usmaż.

  2. 2

    Wyłuskaj nasiona z granatu – część nasion odłożyć do ozdobienia różków.

  3. 3

    Utłucz lub zmiel 1 łyżeczkę nasion kolendry i 1 łyżkę nasion zostaw całą – odłożyć do ozdobienia różków.

  4. 4

    Usmażonego kurczaka oraz resztę składników wymieszać z Majonezem Dekoracyjnym Winiary.

  5. 5

    Serwować w rożkach lodowych, posypane nasionami kolendry i granatu.