Sałatka jarzynowa, dekorowana awokado i kolendrą
- 1 porcja | 78 min.
Sałatka jarzynowa z majonezem co roku pojawia się na naszych stołach jako niezbędny składnik świątecznego menu. Może w tym roku warto podać ją trochę inaczej, niż zwykle? Skorzystaj z naszych inspiracji i zobacz, jak prezentuje się tradycyjna sałatka jarzynowa w nowej wersji – odświętnie udekorowana!
Sprawdź nasz przepis na sałatkę jarzynową
Składniki
Sposób przygotowania
-
1
Przygotuj klasyczną sałatkę warzywną z majonezem według ulubionego przepisu.
-
2
Przygotuj awokado, kolendrę lub pęczek natki pietruszki i czerwony pieprz w ziarnach.
-
3
Awokado obierz, przekrój na pół i wyjmij pestkę. Następnie pokrój owoc pionowo w cienkie plastry, a te z kolei – podziel na połówki.
-
4
Plasterki awokado, gałązki kolendry – lub natki pietruszki, jeśli wolisz – układaj w dekoracyjne formy na wierzchu każdego pucharka z sałatką.
-
5
Posyp kilkoma ziarnami czerwonego pieprzu i gotowe!