Sałatka jarzynowa, dekorowana łososiem, gruszką i koperkiem

  • 1 porcja | 80 min.
Sałatka jarzynowa z majonezem co roku pojawia się na naszych stołach jako niezbędny składnik świątecznego menu. Może w tym roku warto podać ją trochę inaczej, niż zwykle? Skorzystaj z naszych inspiracji i zobacz, jak prezentuje się tradycyjna sałatka jarzynowa w nowej wersji – odświętnie udekorowana!

Sprawdź nasz przepis na sałatkę jarzynową

Składniki

150 Gram Łosoś w plastrach
1 Sztuka Gruszki
1 Pęczek Koperek
1 Trochę Ziarna czerwonego pieprzu

Sposób przygotowania

  1. 1

    Przygotuj klasyczną sałatkę warzywną z majonezem według ulubionego przepisu.

  2. 2

    Przygotuj 150 g łososia w plastrach, 1 gruszkę, pęczek koperku i czerwony pieprz w ziarnach.

  3. 3

    Plasterki łososia podziel wzdłuż na połówki, a następnie zwijaj w ruloniki.

  4. 4

    Gruszkę pokrój w pionowe cienkie plasterki, a te z kolei – podziel na połówki.

  5. 5

    Ruloniki z łososia, połówki plasterków gruszki oraz gałązki koperku ułóż w dekoracyjne formy na wierzchu każdego pucharka z sałatką.