Sałatka jarzynowa, dekorowana łososiem, gruszką i koperkiem
- 1 porcja | 80 min.
Sprawdź nasz przepis na sałatkę jarzynową
Składniki
150 Gram Łosoś w plastrach
1 Sztuka Gruszki
1 Pęczek Koperek
1 Trochę Ziarna czerwonego pieprzu
Sposób przygotowania
-
1
Przygotuj klasyczną sałatkę warzywną z majonezem według ulubionego przepisu.
-
2
Przygotuj 150 g łososia w plastrach, 1 gruszkę, pęczek koperku i czerwony pieprz w ziarnach.
-
3
Plasterki łososia podziel wzdłuż na połówki, a następnie zwijaj w ruloniki.
-
4
Gruszkę pokrój w pionowe cienkie plasterki, a te z kolei – podziel na połówki.
-
5
Ruloniki z łososia, połówki plasterków gruszki oraz gałązki koperku ułóż w dekoracyjne formy na wierzchu każdego pucharka z sałatką.