Sałatka jarzynowa na miseczce z ciasta francuskiego
- 8 Porcji | 145 min.
Składniki
4 Sztuki Marchewka
1 Sztuka Seler korzeniowy
2 Sztuki Pietruszka
5 Sztuki Ziemniaki
1 Sztuka Jabłka
1 Sztuka Owoc granatu
1 Sztuka Jajko
5 Sztuki Ogórek kiszony
2 Sztuki Cebula
1 Puszka Groszek konserwowy
1/4 Sztuka Seler naciowy
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
1 opakowanie Ciasto francuskie, mrożone, gotowe do pieczenia
Sposób przygotowania
-
1
Marchewkę, seler i pietruszkę umyj, obierz i ugotuj.
-
2
Oddzielnie ugotuj jajka oraz obrane ziemniaki.
-
3
Wszystkie warzywa po ugotowaniu odsącz i ostudź.
-
4
Warzywa, jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Groszek odsącz z zalewy, seler naciowy drobno pokrój.
-
5
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
-
6
Przed podaniem – odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
-
7
Z ciasta francuskiego wytnij kółka. Następnie z połowy z nich, wytnij kółka o odrobinę mniejszej średnicy, tak aby powstały okrągłe „ramki”.
-
8
Cienkie ramki ułóż równo na krążkach z ciasta francuskiego.
-
9
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 20-30 min. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.