Sałatka jarzynowa na miseczce z ciasta francuskiego

  • 8 Porcji | 145 min.

Składniki

4 Sztuki Marchewka
1 Sztuka Seler korzeniowy
2 Sztuki Pietruszka
5 Sztuki Ziemniaki
1 Sztuka Jabłka
1 Sztuka Owoc granatu
1 Sztuka Jajko
5 Sztuki Ogórek kiszony
2 Sztuki Cebula
1 Puszka Groszek konserwowy
1/4 Sztuka Seler naciowy
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
1 opakowanie Ciasto francuskie, mrożone, gotowe do pieczenia

Sposób przygotowania

  1. 1

    Marchewkę, seler i pietruszkę umyj, obierz i ugotuj.

  2. 2

    Oddzielnie ugotuj jajka oraz obrane ziemniaki.

  3. 3

    Wszystkie warzywa po ugotowaniu odsącz i ostudź.

  4. 4

    Warzywa, jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Groszek odsącz z zalewy, seler naciowy drobno pokrój.

  5. 5

    Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z majonezem. Dopraw solą i pieprzem.

  6. 6

    Przed podaniem – odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

  7. 7

    Z ciasta francuskiego wytnij kółka. Następnie z połowy z nich, wytnij kółka o odrobinę mniejszej średnicy, tak aby powstały okrągłe „ramki”.

  8. 8

    Cienkie ramki ułóż równo na krążkach z ciasta francuskiego.

  9. 9

    Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 20-30 min. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.