Sałatka jarzynowa na plastrach świeżego ogórka
- 2 Porcje | 15 min.
Składniki
250 Gram Sałatka jarzynowa
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Trochę Kiełki groszku lub inne, ulubione
1/2 Sztuka Ogórek zielony
Sposób przygotowania
-
1
Przygotuj sałatkę jarzynową według ulubionego przepisu.
-
2
Połowę ogórka pokrój w cienkie plastry.
-
3
Ułóż je na talerzu tworząc koło, tak aby plastry nachodziły na siebie.
-
4
Na środku koła z plastrów ogórka ustaw okrągłą foremkę do wykrawania ciastek lub ring cukierniczy i wypełnij go sałatkę jarzynową, lekko ją ugniatając.
-
5
Przytrzymując sałatkę łyżkę, ostrożnie usuń foremkę.
-
6
Wierzch sałatki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i udekoruj kiełkami.