Sałatka śledziowa

  • 8 porcji | 270 min.

Sałatka śledziowa

przełamana soczystym smakiem jabłka, z krążkami czerwonej cebulki i drobno posiekanym szczypiorkiem. Całość otulona majonezem wymieszanym z musztardą Dijon.

Składniki

4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
500 Gram Śledź solony filet
500 Mililitry Mleko
2 Sztuki Jabłko odmiany szara reneta
1 Łyżka Musztarda Dijon
2 Sztuki Czerwona cebula
1 Pęczek Szczypiorek
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Filety śledzia wymocz w mleku przez kilka godzin, następnie pokrój wedle uznania.

  2. 2

    Jabłka pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę razem ze skórką.

  3. 3

    Cebulę pokrój w krążki.

  4. 4

    Majonez wymieszaj z musztardą.

  5. 5

    Drobno posiekaj szczypiorek.

  6. 6

    Na koniec wymieszaj śledzia z majonezem, cebulą i jabłkiem.

  7. 7

    Podawaj sałatkę posypaną szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem.