Sałatka śledziowa
- 8 porcji | 270 min.
Sałatka śledziowa
przełamana soczystym smakiem jabłka, z krążkami czerwonej cebulki i drobno posiekanym szczypiorkiem. Całość otulona majonezem wymieszanym z musztardą Dijon.Składniki
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
500 Gram Śledź solony filet
500 Mililitry Mleko
2 Sztuki Jabłko odmiany szara reneta
1 Łyżka Musztarda Dijon
2 Sztuki Czerwona cebula
1 Pęczek Szczypiorek
1 Szczypta Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Filety śledzia wymocz w mleku przez kilka godzin, następnie pokrój wedle uznania.
-
2
Jabłka pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę razem ze skórką.
-
3
Cebulę pokrój w krążki.
-
4
Majonez wymieszaj z musztardą.
-
5
Drobno posiekaj szczypiorek.
-
6
Na koniec wymieszaj śledzia z majonezem, cebulą i jabłkiem.
-
7
Podawaj sałatkę posypaną szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem.