Sałatka śledziowa na pieczonym jabłku
- 4 Porcje | 25 min.
Składniki
400 Gram Filet śledziowy
2 Sztuki Jabłka
1 Sztuka Cebula
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
2 Łyżki Śmietana
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
1 Łyżka Oliwa
1 Trochę Różowy pieprz w ziarnach do dekoracji
1 Trochę Ulubione zioła do dekoracji
Sposób przygotowania
-
1
Jabłka pokrój na grube plastry. Ułóż na blaszce i skrop oliwą. Dopraw solą i pieprzem, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 10-15 min.
-
2
Śledzie wypłucz w wodzie i osusz. Pokrój na mniejsze kawałki. Śmietanę wymieszaj z majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
-
3
Cebule pokrój w drobną kostkę i dodaj do sosu. Śledzie wymieszaj z sosem majonezowym. Jeśli masz taką możliwość – odstaw do przegryzienia.
-
4
Na talerzu ułóż plastry pieczonych jabłek. Na wierzchu ułóż śledzie. Ozdób różowym pieprzem i ulubionymi ziołami.