Jak zrobić sałatkę śledziową z fasolą
- 4 porcje | 55 min.
Składniki
4 Filety Filet śledziowy
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
2 Sztuki Ziemniaki Ugotowane w Mundurkach
1 Sztuka Cebula pokrojona w kostkę
1 Sztuka Ogórek kiszony pokrojony w kostkę
100 Gram Fasola biała ugotowana
1 Sztuka Jajko ugotowane na twardo
1 Sztuka Jabłko obrane pokrojone w kostkę
Sposób przygotowania
-
1
Filety śledziowe kroimy w grubą kostkę.
-
2
Ziemniaki ugotowane w „mundurkach” obieramy i kroimy w kostkę.
-
3
Fasolę, ogórek kiszony, cebulę, jabłko i jajko pokrojone w kostkę mieszamy z majonezem dekoracyjnym Winiary.
-
4
Pod koniec mieszania dodajemy pokrojonego śledzia i ziemniaki.