Sałatka warstwowa z tuńczykiem i kukurydzą
- 8 porcji | 46 min.
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i kukurydzą
to doskonały wybór, jeśli nie lubisz nudy, za to uwielbiasz kuchenne eksperymenty i chcesz zrobić niespodziankę swoim bliskim! Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani energii, a efekt końcowy jest zachwycający!Składniki
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
5 Sztuki Jajko ugotowane na twardo
1 Puszka Groszek konserwowy
1 Puszka Tuńczyk w sosie własnym
1 Puszka Kukurydza Konserwowa
200 Gram Ser żółty starty
1 Sztuka Cebula
1 Trochę Szczypiorek
3 Łyżki Jogurt naturalny
2 Łyżki Natka pietruszki
1 Łyżeczka Musztarda
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Przygotuj sos: Majonez dekoracyjny WINIARY wymieszaj z jogurtem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
-
2
Jajka ugotuj, ostudź, po czym oddziel białka od żółtek.
-
3
Białka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a żółtka – na tarce o drobnych oczkach.
-
4
Groszek, kukurydzę i tuńczyka odsącz z zalewy.
-
5
Cebulę posiekaj razem ze szczypiorkiem.
-
6
W przezroczystej misce układaj kolejno: starte białka jajek, groszek, tuńczyka, posiekany szczypiorek, kukurydzę, starty ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natkę pietruszki. Podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.
-
7
Podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.