Sałatka warzywna z kurczakiem
- 4 porcje | 35 min.
Sałatka warzywna z kurczakiem
ze smażonymi w papirusie filetami z kurczaka, podawanymi z kukurydzą i groszkiem konserwowym, żółtym serem typu Gouda, natką pietruszki i majonezem.Składniki
1 opakowanie WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
4 Sztuki Filet z kurczaka
1 Puszka Kukurydza Konserwowa
1 Puszka Groszek konserwowy
200 Gram Ser żółty gouda
1/2 Pęczek Natka pietruszki
Sposób przygotowania
-
1
Pierś kurczaka zawiniętą w Winiary POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
-
2
Przestudzone piersi z kurczaka pokrój w kostkę o bokach ok. 1 cm.
-
3
Ser żółty Gouda pokrój w kostkę o bokach niewiększych niż 0,5 centymetra.
-
4
Pokrojony ser wymieszaj z odcedzoną kukurydzą i groszkiem zielonym oraz pokrojoną natką pietruszki.
-
5
Pod koniec mieszania dodaj pokrojonego kurczaka, a całość dopraw majonezem.