Sałatka warzywno-arbuzowa
- 10 porcji | 27 min.
Sałatka warzywno-arbuzowa
z odświeżającą miętą, pomidorkami, arbuzem i fetą będzie ozdobą stołu do szybkiego schrupania. Koniecznie wypróbuj!Składniki
1 Sztuka Arbuz nieduży
2 Sztuki Ogórek mały
200 Gram Mieszanka żółtych i czerwonych pomidorków koktajlowych
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Mięta świeża
2 Łyżki Szczypiorek młody posiekany
150 Gram Ser feta
1 Łyżka Sok z cytryny
1 Szczypta Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
1
Przekrój arbuza na pół. Z jednej połówki wykrój miąższ.
-
2
Arbuza, ogórki i ser pokrój w dość dużą kostkę, a pomidorki koktajlowe na połówki.
-
3
Wlej łyżkę soku z cytryny.
-
4
Przygotuj sos - Majonez Miętowy, mieszając Majonez Dekoracyjny WINIARY z miętą, odrobiną soli i pieprzu.
-
5
Przełóż warzywa do wydrążonej połówki arbuza. Polej całość miętowym majonezem, a wierzch posyp szczypiorkiem.