Sałatka wiosenno-letnia podana w słoiku

- 4 porcje | 26 min.
Sałatka wiosenno-letnia podana w słoiku będzie wspaniałą propozycją na piknik za miastem i na lunch w pracy. Możesz zjeść ją wszędzie! Wypróbuj przepis!
Składniki
1 Sztuka Kalarepa
1 Pęczek Rzodkiewka
1 Pęczek Natka pietruszki
2 Sztuki Ogórek młody
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1/2 Sztuka Sok z cytryny
1/2 Sztuka Skórka z cytryny
1 Łyżka Jogurt naturalny
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
3 Łyżki Bazylia świeża posiekana
1 Łyżka Sok z cytryny
1 Łyżeczka Starta skórka z cytryny
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Pokrój młodą kalarepkę w słupki, rzodkiewkę w cienkie plasterki, ogórka w kostkę, a natkę pietruszki grubo posiekaj.
-
2
Kalarepkę skrop odrobiną cytryny.
-
3
Warzywa układaj warstwowo w słoikach.
-
4
W miseczce wymieszaj majonez z sokiem i skórką z cytryny oraz jogurtem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
-
5
Warzywa w słoikach polej na górze sosem majonezowym, a całość udekoruj natką pietruszki lub szczypiorkiem.
-
6
Sałatka będzie smakowała wyśmienicie także z majonezem bazyliowo-cytrynowym. Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki z przepisu i gotowe!
