Sałatka wiosenno-letnia podana w słoiku

  • 4 porcje | 26 min.

Sałatka wiosenno-letnia podana w słoiku będzie wspaniałą propozycją na piknik za miastem i na lunch w pracy. Możesz zjeść ją wszędzie! Wypróbuj przepis!

Składniki

1 Sztuka Kalarepa
1 Pęczek Rzodkiewka
1 Pęczek Natka pietruszki
2 Sztuki Ogórek młody
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1/2 Sztuka Sok z cytryny
1/2 Sztuka Skórka z cytryny
1 Łyżka Jogurt naturalny
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
4 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
3 Łyżki Bazylia świeża posiekana
1 Łyżka Sok z cytryny
1 Łyżeczka Starta skórka z cytryny
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Pokrój młodą kalarepkę w słupki, rzodkiewkę w cienkie plasterki, ogórka w kostkę, a natkę pietruszki grubo posiekaj.

  2. 2

    Kalarepkę skrop odrobiną cytryny.

  3. 3

    Warzywa układaj warstwowo w słoikach.

  4. 4

    W miseczce wymieszaj majonez z sokiem i skórką z cytryny oraz jogurtem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

  5. 5

    Warzywa w słoikach polej na górze sosem majonezowym, a całość udekoruj natką pietruszki lub szczypiorkiem.

  6. 6

    Sałatka będzie smakowała wyśmienicie także z majonezem bazyliowo-cytrynowym. Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki z przepisu i gotowe!