Sałatka z białą kiełbasą, jajkiem i czerwoną papryką
- 4 porcje | 25 min.
Składniki
1 opakowanie Mix sałat
4 Sztuki Jajko kurze
200 Gram Biała kiełbasa gotowana
1 Sztuka Papryka czerwona
1 Pęczek Szczypiorek
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Łyżka Musztarda francuska
1 Łyżka Sok z cytryny
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek. Następnie pokrój w plastry.
-
2
Paprykę pokrój w dużą kostkę, kiełbasę w plasterki, a szczypiorek posiekaj.
-
3
Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw sos solą i pieprzem do smaku.
-
4
Sałatę rozłóż na 4 talerzach. Na nią powykładaj kawałki jajek, kiełbasy i papryki.
-
5
Porcje sałatki polej przygotowanym sosem i posyp szczypiorkiem.