Sałatka z białą kiełbasą, jajkiem i czerwoną papryką

  • 4 porcje | 25 min.

Składniki

1 opakowanie Mix sałat
4 Sztuki Jajko kurze
200 Gram Biała kiełbasa gotowana
1 Sztuka Papryka czerwona
1 Pęczek Szczypiorek
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Łyżka Musztarda francuska
1 Łyżka Sok z cytryny
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek. Następnie pokrój w plastry.

  2. 2

    Paprykę pokrój w dużą kostkę, kiełbasę w plasterki, a szczypiorek posiekaj.

  3. 3

    Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw sos solą i pieprzem do smaku.

  4. 4

    Sałatę rozłóż na 4 talerzach. Na nią powykładaj kawałki jajek, kiełbasy i papryki.

  5. 5

    Porcje sałatki polej przygotowanym sosem i posyp szczypiorkiem.