Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą
- 6 porcji | 30 min.
sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą
, którą przygotujesz w 15 minut! Wystarczy kilka prostych składników i Majonez Dekoracyjny WINIARY, żeby wyczarować coś pysznego dla każdego. Tę uniwersalną sałatkę możesz podawać jako przystawkę, na kolację, a nawet spakować na drugie śniadanie do pracy.Składniki
200 Gram Szynka Konserwowa
150 Gram Ser edamski
100 Gram Por (biała część)
1 Puszka Kukurydza
170 Gram Fasola biała konserwowa
3 Łyżki Pietruszka
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz
Sposób przygotowania
-
1
Szynkę, ser i pora pokrój w cienkie słupki.
-
2
Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy.
-
3
Por przelej wrzątkiem, odsącz i ostudź.
-
4
Połącz wszystkie składniki z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj jako przystawkę.