Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

  • 6 porcji | 30 min.
Oto pożywna i kolorowa

sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

, którą przygotujesz w 15 minut! Wystarczy kilka prostych składników i Majonez Dekoracyjny WINIARY, żeby wyczarować coś pysznego dla każdego. Tę uniwersalną sałatkę możesz podawać jako przystawkę, na kolację, a nawet spakować na drugie śniadanie do pracy.

Składniki

200 Gram Szynka Konserwowa
150 Gram Ser edamski
100 Gram Por (biała część)
1 Puszka Kukurydza
170 Gram Fasola biała konserwowa
3 Łyżki Pietruszka
3 Łyżki Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Szczypta Sól
1 Szczypta Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1

    Szynkę, ser i pora pokrój w cienkie słupki.

  2. 2

    Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy.

  3. 3

    Por przelej wrzątkiem, odsącz i ostudź.

  4. 4

    Połącz wszystkie składniki z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj jako przystawkę.